Ha spekuláció is, de érdekes helyzet állhat elő a Daily Mirror mai információja szerint, hiszen Kenny Dalglish a múlt hétvégén állítólag megfigyelőket küldött a Barnsley meccsére, a 23 éves Adam Hammill miatt. Lehet, hogy már elkésett ezzel, ugyanis a Sky úgy tudja, a Wolverhampton áll a legközelebb az 500 ezer fontért vihető remek szélső leigazolásához.

Ha a Liverpool mégis komolyan ringbe szállna Hammillért, az pikáns lenne, hiszen a klub saját nevelésű játékosáról van szó, aki 2009 augusztusáig állt a csapat alkalmazásában. Sőt, tagja volt a 2006-ban ifjúsági FA kupát nyert csapatnak is, de felnőtt tétmeccsen nem kapott lehetőséget a Liverpoolban. Hammill eddig is biztatóan játszott, de tavaly valósággal kivirágzott a Barnsleyban, és nem véletlenül lett a Championship egyik legkeresettebb játékosa. Ráadásul egy gyors, gólerős, jól cselező szélsőről van szó - pont ilyet nagyítóval is hiába keresnénk a Liverpool keretében.

Hogy Hammill akkor is itt tartana-e, ha annak idején Rafa Benitez nem mond le róla, azt persze senki sem tudja, az viszont tény, hogy valamiért abból a bizonyos ifjúsági FA kupagyőztes csapatból senkinek sem sikerült az áttörés, pedig a Liverpool egymás után két évben is megnyerte a sorozatot. Akkor sokan reménykedtek abban, hogy itt az új liverpooli aranygeneráció, ehhez képest az egy szem Jay Spearingen kívül senki nem került az első csapat közelébe sem, pedig, hogy mást ne mondjunk, Adam Johnson, Jack Wilshere, David Wheater vagy Daniel Sturridge is megnyerte a sorozatot egykor a csapatával. Az egykori liverpooli hősök közül Hammill mellett Jack Hobbs (Leicester) és Paul Anderson (Nottingham Forest) játszanak még a másodosztályban, a többieket lejjebb kell keresni. Van olyan klub (a League Two alsó felében található Accrington Stanley), ahol négyen (!) is játszanak az egykori győztes csapatból: Jimmy Ryan, Charlie Barnett, Ray Putterill és Craig Lindfield. Hogy a liverpooli fiatalokból miért nem került ki új Carragher vagy Gerrard, arra csak Rafa Benitez és a fiatalok egykori edzője, Steve Heighway tudhatja a választ.

Most viszont Hammill bizonyíthat, vélhetően a Wolvesnál. Más kérdés, hogy a spekulációban szintén erős Daily Mail tudni véli, hogy Hammill érkezése megnyithatja az utat a hasonló stílusban játszó Matt Jarvis előtt - akit szerintük épp a Liverpool figyel...