Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Veszett Kutya visszatér!

Másfél év után újra kispadot kap Martin Allen, a Rúgd és fuss! egyik kedvenc alsóbbligás managere. A még játékosként a Mad Dog (Veszett Kutya) becenevet kapó, egykori QPR- és West Ham-középpályás legutóbb a Cheltenham managereként dolgozott, ahonnét azonban 2009 őszén el kellett jönnie, mivel állítólag rasszista megjegyzésekkel illette egy szórakozóhely kidobóját. Allen edzői pályáján a Brentford managereként aratta a legnagyobb sikereket, ahol nagyon szűk büdzséből faragott versenyképes csapatot és tartotta bent a League One-ban. Ugyanott részt vett egy szponzorált bicikliversenyen, hogy a bevételeit aztán a futballcsapatnak utalja. Később sikerrel dolgozott az MK Donsnál is, ám a Leicesternél nem jött ki Milan Mandaric klubelnökkel, és mindössze négy meccs után távoznia kellett. Most a League Two kieső helyén álló Barnet elöljárói gondolták úgy, hogy Allen segíthet már csak, főleg, hogy annak idején, 2003-ban itt kezdte manageri pályafutását.

Két másik manager-hír a közelmúltból: David Penney-t a Bristol Rovers, Jim Gannont pedig a Port Vale csapata küldte el, egyaránt alig pár hét után, hiszen mindkettejük kinevezéséről már írtunk itt a blogon a télen. Utódok még nincsenek.

1 Tovább

Kitették a balhézó managert a csapatbuszból egy benzinkútnál

Nem volt zökkenőmentes a negyedosztályú Port Vale felkészülése a mai Aldershot elleni mérkőzés előtt: a hírek szerint egy heves összetűzést követően kitették Jim Gannon managert a csapatbuszból, és otthagyták egy autópálya melletti benzinkútnál. A nem éppen könnyű természetéről híres manager (aki rendre összeveszik játékosokkal, bírókkal, klubvezetőkkel) most a segítőjével, az egykori WBA-csatár Geoff Horsfielddel kapott össze útban az idegenbeli meccs helyszíne felé tartva. Az ügyben az igazán meglepő az, hogy két benzinkúttal később Horsfield is elhagyta a buszt!

Gannont (aki korábban a Stockportnál, a Motherwellnél és a Peterboroughnál  is megfordult) egyébként januárban nevezték ki a Vale élére miután Micky Adams elfogadta a Sheffield United ajánlatát, de a váltást követően a csapat nem nagyon tudott meccset nyerni és szép lassan elkezdett lefelé csúszni a tabellán. A szabadszájúságáról ismert Gannon természetesen nem kímélt senkit a klubnál és nagyhangon kijelentette, hogy "a stábból senki sem rendelkezik megfelelő képzettséggel ahhoz a feladathoz, amit végeznie kellene". Gannon itt elsősorban valószínűleg Horsfieldre gondolhatott, hiszen szinte első dolga az volt, hogy korábbi segítőit leszerződtesse, megerősítve az általa alkalmatlannak tartott edzői stábját. Azonban nemcsak Gannonnak vannak problémái a klubbal, hanem a játékosok sem jönnek ki vele, hiszen bepanaszolták a klub elnökénél a manageri stílusa miatt. Egyelőre úgy tűnik azonban, hogy Gannon áll nyerésre, hiszen a csapat után utazhatott Aldershotba (míg Horsfield nem lesz ott a meccsen), de nagyon kíváncsian várjuk, mit fog mindehhez szólni a klub többségi tulajdonosa, aki nem más mint az énekes Robbie Williams.

0 Tovább

Merry Go Round

 

Nézzünk akkor kettőt a pozitív előjelű manager-hírek közül: Phil Brown kapta meg a Championship utolsó helyén szerencsétlenkedő Preston North End kispadját, miután Darren Fergusont még a tavalyi év végén elbocsátották. Brown a Hull Cityt egyszer már felvitte a Premier League-be, sőt, bent is tartotta első évben. A Liliomfehérek most bőven megelégednének azzal, ha Brown a Champóban tartaná a nem túl erős kerettel rendelkező csapatot. A headsetet nyilván most is hozza magával.

A League 2-ban feljutó helyen álló Port Vale is megtalálta Micky Adams utódját a legutóbb a Peterborough-t kikosarazó Jim Gannon személyében, aki a Stockportot vitte föl két éve a harmadosztályba. Mindkét választás jónak tűnik.

1 Tovább

Rúgd és fuss!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek