Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kitették a balhézó managert a csapatbuszból egy benzinkútnál

Nem volt zökkenőmentes a negyedosztályú Port Vale felkészülése a mai Aldershot elleni mérkőzés előtt: a hírek szerint egy heves összetűzést követően kitették Jim Gannon managert a csapatbuszból, és otthagyták egy autópálya melletti benzinkútnál. A nem éppen könnyű természetéről híres manager (aki rendre összeveszik játékosokkal, bírókkal, klubvezetőkkel) most a segítőjével, az egykori WBA-csatár Geoff Horsfielddel kapott össze útban az idegenbeli meccs helyszíne felé tartva. Az ügyben az igazán meglepő az, hogy két benzinkúttal később Horsfield is elhagyta a buszt!

Gannont (aki korábban a Stockportnál, a Motherwellnél és a Peterboroughnál  is megfordult) egyébként januárban nevezték ki a Vale élére miután Micky Adams elfogadta a Sheffield United ajánlatát, de a váltást követően a csapat nem nagyon tudott meccset nyerni és szép lassan elkezdett lefelé csúszni a tabellán. A szabadszájúságáról ismert Gannon természetesen nem kímélt senkit a klubnál és nagyhangon kijelentette, hogy "a stábból senki sem rendelkezik megfelelő képzettséggel ahhoz a feladathoz, amit végeznie kellene". Gannon itt elsősorban valószínűleg Horsfieldre gondolhatott, hiszen szinte első dolga az volt, hogy korábbi segítőit leszerződtesse, megerősítve az általa alkalmatlannak tartott edzői stábját. Azonban nemcsak Gannonnak vannak problémái a klubbal, hanem a játékosok sem jönnek ki vele, hiszen bepanaszolták a klub elnökénél a manageri stílusa miatt. Egyelőre úgy tűnik azonban, hogy Gannon áll nyerésre, hiszen a csapat után utazhatott Aldershotba (míg Horsfield nem lesz ott a meccsen), de nagyon kíváncsian várjuk, mit fog mindehhez szólni a klub többségi tulajdonosa, aki nem más mint az énekes Robbie Williams.

0 Tovább

Visszatérhet a Wolves sérülékeny talizmánja

15 hónap után újra edzésbe állhat Michael Kightly, a Wolverhampton jobbszélsője, aki két térdműtéten is átesett ezalatt az idő alatt. Kightly utoljára a Birmingham ellen játszott még 2009 novemberében, azóta nem léphetett pályára. A szélső 2007-ben érkezett a Farkasokhoz az ötödosztályú Grays Athletic csapatától, és kezdettől fogva a szurkolók egyik kedvence, aki a feljutást kivívó csapat egyik legfontosabb játékosa is volt. Pechjére a Premier League-ben még nem mutathatta meg igazán, mit is tud. A most 25 éves Kightly korábban hétszer is játszott az angol U21 válogatottban. Mick McCarthy szerint valószínűleg egy hónapra kölcsönadják alsóbb osztályba, hogy meccsrutint szerezzen, és az utolsó hat-hét fordulóra térhetne vissza segíteni a Wolves küzdelmét a kiesés ellen.

0 Tovább

Az új lelátói divat: DO THE POZNAN!

Ugye nem egyedül mi nem értettük, hogy a City drukkerei miért a pályának hátatfordítva ünneplik Viera gólját a Notts County ellen? Nos utánajártunk és kiderítettük, hogy ez nem más, mint az új lelátói divat, a poznanozás (Do The Poznan)! A szokatlan ünneplés (amit a szurkolók a Man City Lech Poznan elleni tavalyi őszi Európa Liga-meccsen lestek el lengyel kollégáiktól) abból áll, hogy a gól után egy teljes szektorban a szurkolók egy hátraarcot követően egymásba karolnak, és egy ütemre elkezdenek ugrálni, amitől az embernek olyan érzése támad, mintha leszakadna a ház (ahogy egyébként itt is látható). Mit nem adnánk érte, ha egyszer mi is résztvehetnénk egy jó kis poznanozásban!

1 Tovább

Las Vegasba viszik a Leyton Orient hőseit

Jutalmul az Arsenal elleni döntetlenért Barry Hearn klubelnök a szezon végén Las Vegasba viszi a Leyton Orient futballistáit. Mint azt magunk is megírtuk, a harmadosztályú klub eddig sosem produkált nyereséget, ám az FA kupa-újrajátszás az Emiratesben végre pozitív tartományba lökte a klub pénzügyeit. "A Mandalay Bay szállódában fogunk lakni, ahol sok barátom is van" - lelkendezett Hearn, akinek a tervei szerint szerencsejátékozni és bulizni fognak a három-négy nap alatt. Azt is elárulta, hogy ugyancsak Las Vegas volt beígérve a játékosoknak, ha a playoffba jutnak, úgyhogy most valami mást kell kitalálnia erre az esete. Ez utóbbi egyébként nem lehetetlen: a kelet-londoni klub jelenleg a 11. helyen áll 43 ponttal, öt ponttal lemaradva a rájátszást jelentő hatodik helyen álló MK Dons csapatától.

0 Tovább

Kupabravúr, stadionok, orrbaverés

Mégsem telt ez a kupaforduló sem igazi meglepetés nélkül, az Everton szombati bravúros továbbjutása a Chelsea ellen sem volt már semmi, de az FA kupa hagyományaihoz az passzol a leginkább, ha a kiscsapat képes nemcsak az osztályokban mérhető különbségen felülkerekedni, mint ahogy azt a Leyton Orient tette a négy trófea begyűjtésére készülő Arsenal ellen. A londoni kiscsapat amúgy is a figyelem középpontjába került az elmúlt hetekben, mivel a klub tulajdonosa levelet írt a brit miniszterelnök David Cameronnak kérve, hogy fontolja meg az Olimpiai Stadionnal kapcsolatos végleges döntést, hiszen a West Ham United beköltözése az Orient pályájának közvetlen közelében található stadionba előreláthatóan katasztrofálisan érintené a harmadosztályú klub meccseinek látogatottságát.

Egyelőre azonban már az utolsó percekben kiharcolt újrajátszással is szépen telemtömhetik a kasszát (állítólag az Orient emberemlékezet óta nem produkált nyereséget), és ezt többek között a Spurstől kölcsönvett fiataloknak köszönhetik, ugyanis az egyenlítő gólt megelőzően Russel Slade manager már pályára küldte Tom Carrollt és Paul-José M'Pokut is, akiknek sikerült felfrissíteniük az Orient játékát.

Azt már el sem merjük képzelni mi lehetett volna az eredmény, ha a szintén Spurs-játékos, ifjúsági válogatott csatárt, a 17 éves Harry Kane-t is becserélik, aki eddig az Orient mezében lejátszott öt meccsen már három gólt is szerzett. Kane esküdt ellensége a manapság a játékosok által előszeretettel viselt nyakmelegítőnek (aminek a betiltását már a FIFA is fontolgatja, de persze nem a férfias játék védelmében, hanem a sérülések elkerülése érdekében), és állítólag fogadkozott, ha összetalálkozik egy Arsenal-játékossal, akinek sál lesz a nyakában, bizony nem fogja magát türtőztetni, és nyomban orrbaveri az illetőt. Csak remélni lehet, hogy a megismételt mérkőzésre csípős hidegben fog sor kerülni és ezúttal Harry Kane is a pályára lép, hiszen gólokra bizony szüksége lesz az Orientnek!

1 Tovább

Wilshere faterja is játszott a Barcelona ellen?!?

Az Arsenal 19 éves középpályása a Twitteren tette közzé az alábbi fotót, melyen a szerdai meccs után édesapjával, valamint Messi és Xavi mezével látható.

0 Tovább

Joe Jordan gólöröme a milánói derbin (1981. szeptember 6.)

1 Tovább

A Liverpool 16 éves tehetsége rekordot dönthet az Európa Ligában

Raheem Sterling (született 1994. december 8.) tavaly került a QPR-tól a Liverpoolhoz, akkor még csak 15 éves volt. A szélsőt már akkor is a legtehetségesebb angol játékosok egyikeként emlegették, és azóta a reputációja csak nőtt. Sterling most hétvégén az FA ifjúsági kupasorozatában alkotott maradandót, amikor egymaga öt góllal vette ki a részét a Southend elleni 9-0-ás Liverpool-győzelemből. Sterling gyors és jól cselez, valamint a kaput is érzi. A mérkőzésen jelen volt Kenny Dalglish is, és annyira meggyőzőnek találta Sterling teljesítményét, hogy a Mirror információi szerint betette a Sparta Praha elleni Európa Liga-mérkőzésre utazó keretbe. Ha pályára lép csütörtökön, ő lesz a legfiatalabb játékos, aki valaha játszott a Vörösök első csapatában. A jelenlegi rekordot egyébként (16 évesen és 250 naposan) az a Jack Robinson tartja, aki ugyancsak játszott a Southend elleni meccsen, balhátvédként, és szintén tagja az utazó keretnek, még pár fiatal társaságában. Őt Rafa Benitez dobta mélyvízbe még májusban a Hull ellen, amikor utoljára ült a Liverpool kispadján.

0 Tovább

Egy igazi kupameccs - Gattuso lefejelte az egykori Milan-játékost

Eddig még sose írtunk itt a blogon a legrangosabb európai kupasorozatról, de ha ilyen meccseket játszanának a Bajnokok Ligájában, mint amilyen ez a Milan-Spurs volt, akkor eszünkbe se jutott volna, hogy más elfoglaltságot keressünk magunknak kedd vagy szerda esténként. Ez a meccs ugyanis a régi időket idézte, amikor még nem egy FIFA 2011 Playstation meccsre hasonlított egy-egy összecsapás, hanem a csapatok egymásnak estek a szó szoros értelmében, főleg, ha egy olasz és egy angol klubról volt szó. Hiszen ma este ki nem pattant fel a kanapéról fel kiállítást reklamálva Flamini páros lábbal történő becsúszását követően, főleg miután cinikusan az óráját mutogatta a bírónak a hosszúra nyúló ápolást kifogásolva, vagy amikor Gattuso először Joe Jordan nyakának ugrott az oldalvonalnál, majd a lefújás után szabályosan lefejelte a Spurs másodedzőjét, aki nem mellesleg a Milan játékosa volt 1981 és 83 között? Ráadásul mindezek után egy remek kontratámadásból színtiszta angol gól született (egy indítással Lennon lépett ki  és vitte el a labdát a védő mellett, majd középre tálalt, ahol Crouch érkezett és magabiztosan  használta ki a ziccert), az már csak hab volt a tortán, hogy  az utolsó másodpercekben Ibrahimovics gólját nem adták meg, mivel a lövése előtt két kézzel taszította el magától a meccs egyik legjobbját, a Spurs csapatkapitányát, Michael Dawsont. Az mindenesetre mindenki számára kiderült ezen az estén, hogy ez a Spurs megnyerheti a Bajnokok Ligáját is akár.

0 Tovább

Aki érti a skót akcentust, annak itt egy érdekes interjú Szexistennel

A Rúgd és fuss! kedvenc inaktív managere, George Burley volt a vendége a Football Focus című műsornak a BBC-n, ahol nyolc percen át mesél arról, milyen manapság a futballedzők élete, mi volt a baj a Crystal Palace-nál, és hogy ő volt az, aki először adott játéklehetőséget olyan játékosoknak, mint Gareth Bale, Theo Walcott, Tom Huddlestone vagy Darren Bent. Sőt, Bale-nél jobb futballista nem is fordult meg a keze alatt. Itt látható a videó.

0 Tovább

Rúgd és fuss!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek