Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Joey Bartont átadólistára tette a Newcastle

Hónapok óta húzódó történet végére tett most pontot a Newcastle United, amikor a honlapján közölte, hogy a 28 éves középpályást átadólistára kerül és ingyen elvihető - holott még egy év hátravan a szerződéséből. Indoklás nincs, de azok után, hogy Barton a Twitterén élesen bírálta a klub átigazolási politikáját, nyilvánvaló, hogy ez lehetett a fő ok. "Ha nem befolyásolná a csapat morálját és szítana nyugtalanságot az öltözőben, egész biztos, hogy José megjegyzése csak a jéghegy csúcsa lenne" - írta tegnap, utalva a spanyol balhátvéd, José Enrique korábbi nyilatkozatára, amelyben bírálta a Newcastle vezetőségét, amiért az elengedi a csapat legnagyobb sztárjait. Tény, hogy idén előbb eladták Andy Carrollt a Liverpoolnak, anélkül, hogy azóta is pótolták volna, pedig elképesztő pénzt kaptak érte, nyáron pedig elengedték a kapitányt, Kevin Nolant, és most Bartonon a sor az alapemberek közül. Fogalmunk sincs, mi történik Newcastle-ban, de akármi is az, elég nyugtalanító lehet a szurkolók számára.

Ami Bartont illeti, a következő klubjáról csak találgatni lehet, de miután kiderült májusban, hogy nem hosszabbít vele szerződést a Newcastle, hírbe hozták már a Man Utd-dal, az Arsenallal és még több más Premier League-élcsapattal is. Az angol labdarúgás fenegyereke (avagy az "érzelmes huligán") nemrég közölte azt is, hogy barátnője gyereket vár, ő pedig mostanában inkább a Twitterén keménykedik, így Newcastle-szurkolókkal keveredik verbális csetepatékba, már amikor éppen nem Smiths-dalszövegeket posztol. Az biztos, hogyha ugyanazt a teljesítményt nyújtja a pályán, mint a tavalyi szezonban, akkor a legtöbb csapatba beférne, úgyhogy kíváncsian várjuk a sztori folytatását.

0 Tovább

"Csak azért játszik, mert bólogat az edzőnek!"

A Newcastle pályán és pályán kívül egyaránt hírhedten brutális középpályása, Joey Barton vad kirohanást intézett az angol futballválogatott egyes tagjai ellen. Lampard "leszállóágban van", Gerrard "folyton sérült", mondta Barton, aki szerint Wilshere "nem rossz", Gareth Barry viszont kizárólag azért lehet válogatott, mert jó az ügynöke, illetve mert stréberként mindig helyesel, bármit mond a szövetségi kapitány. "Látták a vébén a németek elleni meccset, amikor Özil elment mellette? Hát mint a nyúl meg a teknős!"

Az egyszeres válogatott Barton a 2006-os vébé után is nekiment a válogatott tagjainak (a meccsekre visszaemlékezve nem feltétlenül ok nélkül), akkor Gerrard a védelmébe vette, Lampard viszont nyilvánosan megsértődött.

Barton ma úgy véli, azért nem lehet válogatott, mert az akkori nyilatkozata miatt még mindig nem bocsájtottak meg neki. Pedig, véli ő, egyértelmű, hogy jelenleg nincs nála jobb angol középpályás.

A Soccernet tudósítása szerint Barton egyébként minderről a kiváló So Foot legújabb számában beszél, szóval érdemes lesz figyelni a további híreket, hiszen a francia focimagazin többször került már olyan helyzetbe, hogy egy-egy éles nyilatkozatot az interjúalany később nem ismert el magáénak.

0 Tovább

Rúgd és fuss!

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek