Ugyan ha rajtunk múlik, a Wolverhampton szélsője, Matt Jarvis már tavaly ősszel behívót kapott volna a válogatottba, de Fabio Capello most jutott csak odáig, hogy meghívja a játékost. A most 24 éves Jarvis már a tavalyi idényben is reményt keltő formában focizott, idén pedig egyenesen szárnyal: most szombaton pazar győztes gólt lőtt az Aston Villa otthonában, és a Wolves meglepetés-győzelmeiben is mind fontos szerepet játszott. A mindkét oldalon bevethető, villámgyors szélső ráadásul azt is elmondhatja magáról, hogy a statisztikák szerint a Premier League-ben ebben a szezonban az ő nevéhez fűződik a legtöbb beadás. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a Wales elleni Eb-selejtezőn vagy utána a Ghána elleni barátságos meccsen lesz-e lehetősége erre. Mivel azonban Theo Walcott sérült, Adam Johnson pedig csak most tért vissza hosszabb kihagyás után, a poszton csak a keretbe kisebb szünet után visszakerülő Aaron Lennon és Ashley Young lehet a versenytársa. Ha Jarvis szerepet kap, akkor a legendás Steve Bull óta ő lesz az első Wolves-játékos az angol válogatottban.

A keretben egyébként további meglepetések nincsenek: visszakerült Lennon mellett Phil Jagielka és Andy Carroll, míg nagyon helyesen megőrizte tagságát Scott Parker és Jack Wilshere a koppenhágai meccs után. A szokásos sérülteken (Rio Ferdinand, Steven Gerrard és a már említett Walcott) kívül tehát nagyjából mindenki ott van, aki számít, és ennek a keretnek teljesítenie kell a feladatot:

Kapusok: Ben Foster (Birmingham), Robert Green (West Ham), Joe Hart (Man City).

Védők: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Bolton), Ashley Cole (Chelsea), Michael Dawson (Tottenham), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Joleon Lescott (Man City), John Terry (Chelsea, capt), Kyle Walker (Aston Villa).

Középpályások: Gareth Barry (Man City), Stewart Downing (Aston Villa), Matt Jarvis (Wolves), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), James Milner (Man City), Scott Parker (West Ham), Ashley Young (Aston Villa), Jack Wilshere (Arsenal).

Csatárok: Darren Bent (Aston Villa), Andy Carroll (Liverpool), Peter Crouch (Tottenham), Jermain Defoe (Tottenham), Wayne Rooney (Man Utd).