Az elmúlt két napban három managert is menesztettek a Football League-ben: kettő a League 1-ban, egy pedig a League 2-ban dolgozott mostanáig. Közülük ráadásul ketten is a kétezres évek közepén felbukkanó reményteljes, új angol edzőgenerációt képviselték, azóta viszont nagyot fordult a világ, és látszólag mindketten az utolsó lehetőségüket szúrták el.

Közülük Phil Parkinson, a Charlton Athletic managerének (képünkön) esete az érdekesebb, hiszen a csapat jelenleg is playoff-helyen áll, és csak három pontra van az automatikus feljutó helytől. November 20. óta azonban nem sikerült nyerniük, és a vezetőség úgy ítélte meg, hogy jobb minél előbb véget vetni a hullámvölgynek. A Championshipből 2009-ben kieső Charlton tavaly végig botladozott, és a playoffban sem jutott döntőbe, miután büntetőkkel búcsúztatta a Swindon. Idén viszont jól rajtolt, sokáig automatikus feljutó helyen állt és még most sem reménytelen a helyzete egyáltalán. És hogy Parkinson koporsójába ki verte be az utolsó szöget? Hát persze, hogy a Swindon, miután 4-2-re győzött hétfőn a Charlton otthonában. A még mindig csak 43 éves Phil Parkinson akkor került az ifjú angol edzőreménységek közé, amikor általános meglepetésre feljuttatta a Colchestert a Championshipbe 2006-ban. Ahelyett azonban, hogy folytatta volna velük, inkább a Hull ajánlatát fogadta el, ahonnét azonban négy hónap után mennie kellett. Ezután jött a Charlton, ahol először csak segédedző volt, majd megkapta a kispadot, de sokra itt sem ment. Vajon kitől kap még lehetőséget Parky?

Paul Simpson egy évvel idősebb Parkinsonnál, és ő is 2006-ban érte el legnagyobb sikerét, amikor a Carlisle csapatával megnyerte a League 2-t. Sőt, ő is ugyanazt a hibát követte el, hogy túl sokat akart, túl fiatalon: még azon a nyáron a Championshipben nyomuló Preston managere lett, és az első éve még nem is sikerült rosszul, csak rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le a playoffról. A következő szezonban azonban csak három győzelmet sikerült összeszenvednie a Prestonnak, és novemberben ki is rúgták. Ismét a negyedosztály következett hát, és a Shrewsbury Town, melyet azonban nem sikerült feljuttatnia az elvárások ellenére, úgyhogy innét is mennie kellett. Simpson következő csapata a Stockport lett idén nyáron, mely tizenkilenc meccsen három győzelemig jutott: a tulajdonosoknak ma lett elegük.

Hozzájuk képest Chris Hutchings esete tiszta sor: a Walsall végig tökutolsó volt idén, nem csoda, hogy a tavaly végig tisztes középcsapatként teljesítő klub vezetőségének elfogyott a türelme a korábban a Wigannel és a Bradforddal a Premier League-ben is dolgozó Hutchingsszal szemben.