Ha a tegnapi esti kupameccs végén az alsóbb osztályú csapatért szorítók nem is örülhettek igazán, arra mindenképpen érdemes kitérni, hogy a mérkőzés három jelenete közül kettő a Leeds United kapusa, Kasper Schmeichel nevéhez fűződik. Schmeichelnek a pályafutása kezdetétől nem kis teherrel kell megküzdenie, hiszen gyakorlatilag azóta, hogy beállt a kapuba, magától értetődő módon állandóan az apjához hasonlítgatják. Azt eddig is lehetett tudni róla, hogy egy tehetséges fiatal kapusról van szó (a tavalyi szezonban például a harmadik ligás Notts County kapusaként 24 alkalommal maradt érintetlen a hálója!), azonban tegnap este végre sikerült kitörnie az apja árnyékából, ráadásul két olyan megmozdulással, amelyek éppen az idősebb Schmeichelt juttatták az ember eszébe!

 

A meccs tizedik percében Samak fejesének hihetetlen hárítása nemcsak a Világ Legnagyobb Védését idézte fel, hanem egyben a Manchester United legendás kapusának fantasztikus védéseire és levegőben úszó bravúrjaira is emlékeztetett.

És ha mindez nem lenne elég,  az utolsó percekben, amikor csapata szöglethez jutott, Kasper Schmeichel előreloholt, hogy a hálóba juttassa a labdát, vagy csak egyszerűen zavart okozzon a védelemben. Sokan vagyunk úgy vele, hogy amikor egy meccs ráadás perceiben járunk, azt várjuk, hogy a kapus hatalmas sprintet levágva odaérjen a tizenhatos elé. És mégis ki miatt jut ez állandóan az eszünkbe? Hát természetesen az apáról, Peter Schmeichelről, hiszen rajta kívül kapus létükre ilyen kiélezett helyzetben nem sokan szereztek gólt.

Mi mindenesetre biztosak vagyunk abban, hogy Kasper Schmeichelt előbb vagy utóbb egy Premier League-ben szereplő csapat kapujában fogjuk viszontlátni, sőt az sem kizárt, hogy az a csapat éppenséggel a feljutásért idén harcban álló Leeds United lesz!