Még befogható a QPR

Bár öt pontra nőtt Neil Warnock csapatának előnye az élen a mai döntetlennel, csak az üldözők bénasága miatt nincs igazán nyomás alatt a Queens Park Rangers. A múlt heti, Norwich elleni vereség után most hazai pályán nem bírtak a Bristollal, ráadásul a vendégek a Tottenham-kölcsönjátékos Steven Caulker fejesével az utolsó pillanatban egyenlítettek. Vajon lesz-e csapat, amelyik igazán meg tudja szorongatni a botladozó Rangerst?

Szexi Sven is lopakodik

A forduló nagy vesztese a Swansea, amely a második helyről kezdte a napot, és győzelme esetén két pontra megközelítette volna a QPR-t, ám kikapott a Leicester otthonában 2-1-re. A nagy ambíciókkal bíró Leicester City ugyan még messze van a feljutástól, de az élcsapatok egyikének legyőzése valószínűleg jót fog tenni az Eriksson-csapat moráljának. Azt tudtátok, hogy Szexi Sven egykori nagy kedvence, Darius Vassell is ott játszik? Ma pont ő lőtte a győztes gólt.

A legjobb formában levő csapat a Watford

Bár a szezon elején a kiesés elleni harcot tartottuk valószínűnek, a Lódarazsak fiatal csapata elképesztő sorozatot produkál éppen: a mai, Scunthorpe elleni győzelme sorozatban az ötödik volt. Malky Mackay fiai ebben a sorozatban a QPR-t és a Cardiffot is jól elverték az élcsapatok közül, ráadásként pedig korszerű, gyors és szép focit játszva. Akárhol is végeznek, azt gyanítjuk, hogy a Championship góllövőlistáját vezető csatárt, Danny Grahamet év végén körül fogják udvarolni a rivális klubok, de rajta kívül is van pár ügyes fiatal ott – például a mai meccs győztes gólját szerző Matthew Whichelow. A Watford rájátszást érő helyen áll most!

Roy Keane nagy szarban van

Sokan már azt sem értették, hogyan élte túl Keano a tavalyi szezont a Traktorosok kispadján, de idén egy jó rajttal átmenetileg sikerült elhallgattatnia a kétkedőket. Az utóbbi hetekben azonban az Ipswich szép lassan visszakerült oda, ahol a tavalyi szezon nagy részét töltötte, vagyis a kiesőzóna fölé. Ma hazai pályán szenvedtek vereséget a Nottingham Foresttől, és ugyan csak egy szerencsétlen öngól döntött, ez mégsem fogja vigasztalni az Ipswich igazgatótanácsát, ha ránéznek a tabellára. A Forest viszont, ha nem rontja el nagyon az elmaradt meccseit, a surranópályán bekúszhat a playoff-helyek valamelyikére már a közeljövőben is.

Döntetlenekkel gyógyulnak a nagy gyengélkedők

A forduló legdrámaibb feltámadása a Sheffield Unitedé: a Pengék öt perccel a rendes játékidő vége előtt még kettő-nullás vesztésre álltak otthonukban a Doncaster ellen (mindkét gólt kedvencünk, a szupercsatár Billy Sharp lőtte!). Aztán szépítettek, majd a hosszabbítás hatodik percében Robbie Kozluk gondoskodott róla, hogy az új manager, Micky Adams hazai bemutatkozása ne vereséggel végződjön. Három nap leforgása alatt a második pontot szedte el élcsapatoktól a másik botladozó óriás, a Middlesbrough: hétvégén a Leeds otthonában, ma pedig a Norwich ellen játszott 1-1-et. Tony Mowbray, avagy a népszerű Mogga a jelek szerint stabilizálta a Boro helyzetét, egy ikszre ma már bárki ellen jó lehet a csapat, most már a győzelmek jöhetnek.

A további meccsek egy mondatban:

Visszarántotta a Coventryt a középmezőnybe a Barnsley; Az új szerzemény, Iversen góljával verte a Prestont a Palace; Nem bírt a Millwallal a megtorpanó Derby; Ezúttal otthon a Hulltól kapott három gólt a Portsmouth; Shane Long duplájával verte a Burnleyt a masszív Reading.

A Cardiff-Leeds rangadót kedd este játsszák.